Een heerlijke, verfijnde aardappelsalade met de zachte rooksmaak van paling, frisse appel en een romige mieriksworteldressing. Perfect als lunch, voorgerecht of bijgerecht bij een luxe diner.
Ingrediënten (voor 2-3 personen)
- 400 g krielaardappelen (of vastkokende aardappelen)
- 100 g gerookte paling, in stukjes
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1/2 appel (bijv. Granny Smith), in kleine blokjes
- 2 el verse bieslook, fijngehakt
- 2 el verse dille, fijngehakt
- 1 el kappertjes (optioneel)
Voor de dressing:
- 3 el crème fraîche
- 1 el mayonaise
- 1 tl mierikswortelpuree
- 1 tl citroensap
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Kook de aardappelen
Kook de krielaardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn (ca. 15-20 minuten). Laat ze afkoelen en snijd ze in halve of kwart stukken. - Maak de dressing
Meng in een kom de crème fraîche, mayonaise, mierikswortel en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. - Meng de salade
Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de dressing. Meng de sjalot, appel, kappertjes, bieslook en dille erdoor. - Voeg de gerookte paling toe
Schep voorzichtig de stukjes gerookte paling door de salade, zodat de structuur behouden blijft. - Serveer
Garneer met extra bieslook en dille. Serveer de salade lauwwarm of koud, eventueel met een stukje knapperig brood.