Aardappelsalade met Gerookte Paling en Mierikswortel

Een heerlijke, verfijnde aardappelsalade met de zachte rooksmaak van paling, frisse appel en een romige mieriksworteldressing. Perfect als lunch, voorgerecht of bijgerecht bij een luxe diner.

Een heerlijke, verfijnde aardappelsalade met de zachte rooksmaak van paling, frisse appel en een romige mieriksworteldressing. Perfect als lunch, voorgerecht of bijgerecht bij een luxe diner.

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 400 g krielaardappelen (of vastkokende aardappelen)
  • 100 g gerookte paling, in stukjes
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1/2 appel (bijv. Granny Smith), in kleine blokjes
  • 2 el verse bieslook, fijngehakt
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el kappertjes (optioneel)
Voor de dressing:
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mierikswortelpuree
  • 1 tl citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Kook de aardappelen
    Kook de krielaardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn (ca. 15-20 minuten). Laat ze afkoelen en snijd ze in halve of kwart stukken.
  2. Maak de dressing
    Meng in een kom de crème fraîche, mayonaise, mierikswortel en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de salade
    Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de dressing. Meng de sjalot, appel, kappertjes, bieslook en dille erdoor.
  4. Voeg de gerookte paling toe
    Schep voorzichtig de stukjes gerookte paling door de salade, zodat de structuur behouden blijft.
  5. Serveer
    Garneer met extra bieslook en dille. Serveer de salade lauwwarm of koud, eventueel met een stukje knapperig brood.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *