Romige Pasta met Gerookte Paling en Dille

Een luxe en smaakvol gerecht waarin de intense rooksmaak van paling perfect samengaat met romige saus en frisse kruiden.

Een luxe en smaakvol gerecht waarin de intense rooksmaak van paling perfect samengaat met romige saus en frisse kruiden.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 g pasta (bijv. tagliatelle of linguine)
  • 150 g gerookte palingfilet, in stukjes
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml witte wijn (optioneel)
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)

Bereiding

  1. Kook de pasta
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Bewaar een kopje van het kookwater en giet de pasta af.
  2. Fruit de sjalot en knoflook
    Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
  3. Voeg de room en wijn toe
    Blus af met witte wijn (optioneel) en laat een minuut inkoken. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Laat de saus iets indikken.
  4. Voeg de paling en kruiden toe
    Roer de citroenrasp, citroensap en dille door de saus. Voeg daarna de gerookte palingstukjes toe en verwarm kort mee (niet te lang, zodat de smaak behouden blijft).
  5. Meng met de pasta
    Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en schep goed om. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de saus mooi te laten binden. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer
    Verdeel de pasta over borden en bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas en extra verse dille.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *