Spaghetti met gerookte paling

Een romig pastagerecht met Parmezaanse kaas, bieslook en een subtiele rooksmaak, van onze heerlijke paling!

IngrediΓ«nten (voor 2 personen)

  • 200 g spaghetti
  • 1,5 teentje knoflook, fijngehakt
  • ΒΌ bosje bieslook, fijngesneden (houd enkele sprietjes apart voor de afwerking)
  • 1 el olijfolie
  • 175 ml room
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g gerookte paling, in stukjes gesneden
  • Peper, zout en nootmuskaat, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en snipper deze fijn. Spoel de bieslook, dep droog en snipper fijn, maar houd enkele sprietjes apart voor de afwerking.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de fijngesneden bieslook toe en schenk de room erbij. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Laat de saus op laag vuur ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  3. Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water tot deze beetgaar is. Giet af en laat uitlekken. Meng vervolgens de pasta met de Parmezaanse kaas en de romige saus. Verwarm het geheel nog kort door.
  4. Snijd de gerookte paling in stukjes en verdeel deze samen met de pasta over warme borden. Garneer met de achtergehouden bieslook en serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *